فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 51، تابستان 1385)

  • تاریخ انتشار: 1385/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیرحسین محوی*، راضیه شیخی صفحه 1
    مقدمه

    در آبهای سطحی انواع مختلفی از مواد معلق و کلوئیدی وجود دارد که جهت حذف آنها در تصفیه خانه های آب باید از مواد منعقدکننده استفاده گردد. یکی از جدیدترین مواد منعقدکننده پلی آلومینیوم کلراید با علامت اختصاری PAC1 می باشد.
    در این مطالعه برای حذف کدورت از آب رودخانه های اروند و بهمنشیر که منابع تامین آب آبادان به حساب می آیند، از PAC1 استفاده گردید.

    مواد و روش ها

    جهت انتخاب دوز بهینه و شرایط عملکردPAC1 در تصفیه آب آبادان، نمونه به تعداد کافی از منابع تامین آب این شهر تهیه گردید. با توجه به افزایش کدورت آب در فصول بارانی، کدورت تعدادی از این نمونه ها با افزودن خاک رس افزایش داده شد و دوز بهینه منعقدکننده از طریق آزمایش جار تعیین گردید. همچنین به دلیل اهمیت باقی ماندن آلومینیوم و مواد آلی در آب تصفیه شده، علاوه بر آزمایشات معمول آب شناسی، آزمایشات تعیین آلومینیوم و COD نیز انجام شد.

    یافته های پژوهش

    نتایج نشان می دهد درصد حذف کدورت در آزمایش جار نمونه های آب خام رودخانه های اروند و بهمنشیر 98-90% بوده و مقدار آلومینیوم باقی مانده mg/l41/0 می باشد. اما در شرایطی که کدورت افزوده شده است، درصد حذف کدورت 99-98% و مقدار آلومینیوم باقیمانده بطور متوسط mg/l06/0 می باشد.

    نتیجه گیری نهایی

    نتایج بطور کامل بیانگر عدم وجود مخاطرات بهداشتی در کاربرد این ماده منعقدکننده در تصفیه آب می باشد، زیرا که غلظت تمامی آلاینده های باقی مانده در آب بعد از تصفیه با PAC1 به کمتر از حدود مجاز از لحاظ ترسیب رسیده است و بدین ترتیب و با توجه به مزایای PAC1 نسبت به سایر منعقدکننده ها پیشنهاد می گردد در تصفیه آب آبادان مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پلی آلومینیوم کلراید، آزمایش جار، تصفیه آب آبادان
  • افسانه کاظمیان*، منیژه سرشتی، نسرین فروزنده، نسرین اکبری صفحه 8
    مقدمه

    گرگرفتگی به عنوان یکی از عوارض شایع و آزار دهنده یائسگی بر کیفیت زندگی افراد یائسه تاثیر زیادی گذاشته و احساس سالم بودن را در آنان تضعیف می نماید. در حال حاضر برای درمان این حالت از هورمون درمانی که دارای عوارض و پیامدهای سو بوده وپیگیری های مداوم را می طلبد و در عده ای منع مصرف داشته و گروهی نیز راضی به مصرف آن نیستند استفاده می شود. در این مطالعه بر آن شدیم تا با تعیین تاثیر داروی گیاهی فیتو استروژنی گل ساعتی (Passion Flower) بر گرگرفتگی، قدمی در جهت بهبود کیفیت زندگی زنان و ارتقا سطح سلامتی آنان برداشته شود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع کار آزمایی بالینی دوسو کور و آینده نگر بود که در سال1382 در شهر اصفهان انجام شد. حجم نمونه 54 نفر از زنان 55-45 ساله واجد شرایط بود که از گرگرفتگی شاکی و مایل به درمان بودند و به روش نمونه گیری آسان، بطور تصادفی در دو گروه شامل 27 نفر گروه درمان با پاسی پی (تهیه شده از گل ساعتی) و27 نفر گروه پلاسبو (دارو نما) قرار گرفتند. اطلاعات از طریق مصاحبه و پرسشنامه ویژگی های فردی و پرسشنامه شدت گرگرفتگی کوپرمن که قبل و پس از درمان در سه مرحله (24 ساعت قبل از درمان، 15 و30 روز پس از درمان) توسط واحدهای پژوهش تکمیل و جمع آوری شد و نتایج توسط روش های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته های پژوهش

    یافته ها نشان داد که شدت گرگرفتگی در گروه پاسی پی، قبل و پس از درمان با استفاده از آزمون ویلکاکسون (05/0P<) اختلاف آماری معنی داری داشت ولی در گروه پلاسبو این اختلاف آماری معنی دار نبود (05/0P>). با استفاده از آزمون مون ویتنی شدت گرگرفتگی قبل از درمان در دو گروه اختلاف آماری معنی داری نداشت ولی پس از درمان اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (05/0P<).

    کلیدواژگان: گیاه گل ساعتی، گرگرفتگی، یائسگی
  • مجید غیاث، عباس کرباسیان، رشید حیدری مقدم صفحه 17
    مقدمه

    ورزش به عنوان یک محرک موجب تغییرات هورمونی از جمله افزایش کورتیزول در بدن می گردد. تحقیقات نشان می دهد سطح کورتیزول در طی ورزش های مختلف در اوقات مختلف شبانه روز تغییر می نماید. مطالعه حاضر با هدف تعیین سطح کورتیزول در اوقات مختلف شبانه روز در ورزشکاران دوهای استقامتی و بررسی اثرات این ورزش بر سطح تری آسیل گلیسرول انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی (Cross sectional)، 25 مرد ورزشکار دوهای استقامتی 25-18 ساله که بیش از 5 سال در این رشته ورزشی فعالیت نموده بودند و هر روز در دونوبت صبح و عصر 45 دقیقه می دویدند به همراه 25 مرد سالم غیر ورزشکار در همان گروه سنی انتخاب شدند. از افراد مورد آزمایش 20 دقیقه پس از انجام ورزش و نیز از افراد شاهد در دو نوبت صبح (بین ساعتهای 7 تا 8 صبح) بطور نا شتا و عصر (بین ساعات 20-19) خونگیری به عمل آمده و مقادیر کورتیزول و تری آسیل گلیسرول به ترتیب با روش ELISA و کیت زیست شیمی اندازه گیری شدند. مقادیر به دست آمده با استفاده از آزمون t-student محاسبه شد.

    یافته های پژوهش

    میانگین غلظت پلاسمایی کورتیزول در ورزشکاران صبح و عصر به ترتیب g/dI 1/1±25 و g/dI 5/1±12و در گروه شاهدg/dI 5/2±1 و g/dI 4/1±3 بود. میانگین غلظت تری آسیل گلیسرول در صبح و عصر در گروه ورزشکاران به ترتیب g/dI 80±6 و g/dI 25±150 و در گروه شاهد صبح g/dI 12±162 و در عصر g/dI 34±200 بود.

    نتیجه گیری نهایی

    میزان کورتیزول پلاسما ورزشکاران در صبح حدود 2 برابر و در عصر نزدیک 4 برابر گروه شاهد بود و این افزایش کورتیزول منجر به کاهش محسوسی در غلظت تری آسیل گلیسرول آنها شده بود. از آنجائی که مقادیر این هورمون در صبح تقریبا 2 برابر عصر نزد ورزشکاران می باشد، به منظورگرفتن حداکثر نتیجه از ورزش از نظر مصرف چربی، کاهش وزن و ترقی رکوردهای ورزشی، انجام ورزشهای آئروبیک مثل دو استقامت در صبح توصیه می شود.

    کلیدواژگان: دو استقامت، کورتیزول، تری آسیل گلیسرول
  • زینب سهرابی، میترا تدین، ناهید جوادی فر صفحه 24
    مقدمه

    یکی از شایعترین مشکلات دوران باروری، درد لگن می باشد. دیسمنوره شایعترین نوع درد سیکلیک لگن و به معنی درد همراه با قاعدگی است که به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شود. دیسمنوره علاوه بر مسائل جسمی و روانی می تواند سبب مشکلات اجتماعی– اقتصادی در زنان شود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که به منظور مقایسه تاثیر طب فشاری در نقطه سانینجیائو و ایبوپروفن بر دیسمنوره اولیه دختران دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال1384 انجام گرفت. در این پژوهش تعداد 80 نفر از دانشجویان دختر22- 18 ساله که شرایط ورود به مطالعه را داشتند با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. سپس بطور تصادفی در دو گروه طب فشاری و قرص ایبوپروفن قرار گرفتند. در سیکل اول که سیکل کنترل بود افراد از هیچ روش درمانی استفاده نکردند. ولی در طی دو سیکل بعدی، با شروع درد افراد در گروه طب فشاری(40 نفر) محل نقطه سانینجیائو را با انگشت شست به مدت 20 دقیقه فشار می دادند و افراد در گروه ایبوپروفن، یک عدد قرص 400 میلی گرم هر 8 ساعت در صورت نیاز مصرف می کردند.ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه و معیار آندریش- میلسوم جهت سنجش شدت دیسمنوره، و ساعت جهت سنجش مدت درد بود. جهت تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS و از آزمونهای آماری t، من ویتنی، فریدمن، کای اسکور و ویل کاکسون استفاده شد.

    یافته های پژوهش

    مقایسه نتایج نشان داد که شدت درد بعد از درمان در ماه اول و دوم در دو گروه، تفاوت معنی داری نداشت (به ترتیب 073/0=P و 328/0=P)، اما مقایسه شدت درد قبل و بعد از درمان در گروه طب فشاری (001/0=P) و ایبوپروفن (001/0=P) تفاوت معنی داری داشت. مقایسه مدت درد بعد از مداخله در ماه اول و دوم در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (به ترتیب 308/0=P و 142/0=P)، اما مقایسه مدت درد قبل و بعد از درمان در گروه طب فشاری (001/0< P) و ایبوپروفن (001/0< P) تفاوت معنی داری نشان داد. همچنین میزان نیاز به مسکن اضافی در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (به ترتیب 390/0=P).

    نتیجه گیری نهایی

     با توجه به اینکه طب فشاری روشی موثر، ارزان، در دسترس و بدون عارضه می باشد به عنوان روشی جهت درمان دیسمنوره اولیه پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: دیسمنوره، طب فشاری، سانینجیائو، ایبوپروفن
  • فرید زند*، سید ابراهیم صادقی، افشین امینی صفحه 30
    مقدمه

    لوله حنجره ای یک بار مصرف ((LTD و لوله حنجره ای چند بار مصرف (LTR) دو ابزار معرفی شده جهت نگهداری راه هوایی طی تهویه کنترل شده در طول بیهوشی عمومی هستند. هدف از این پژوهش مقایسه کارایی LTD و LTR در ایجاد و حفظ راه هوایی ایمن می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه100 نفر بیمار در فاصله سنی 65- 15 سال که تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند به صورت تصادفی انتخاب و از لحاظ وضعیت بیماری بر اساس درجه ASAبه درجات یک، دو و سه تقسیم بندی شدند. به طور تصادفی جهت پنجاه نفر از LTD و پنجاه نفر دیگر از LTR استفاده شد. بعد از القاء بیهوشی این دو وسیله برای هر یک از گروه ها جاگذاری شدند و راحتی جاگذاری، کیفیت فشار راه هوایی، تغییرات فشار داخل کاف، دید فیبراپتیک و عوارض حلقی پس از عمل بررسی شدند. داده های ناپارامتری با u-test و داده های پارامتری با t-test ارزیابی شدند.

    یافته های پژوهش

    میزان موفقیت جاگذاری دو وسیله در اولین و دومین اقدام به لوله گذاری در هر دو گروه مقایسه شد که در گروه LTD در بار اول90 درصد و در بار دوم 98 درصد و در گروه LTR در بار اول 96 درصد و در بار دوم 96 درصد بدست آمد. از زمان اقدام به لوله گذاری تا تثبیت لوله پس از اطمینان از امکان تهویه کافی، به ترتیب 2/2 9/50 ثانیه و 5/2 47 ثانیه برای LTD وLTR طول کشید. عوارض حلقی در هر دو گروه شیوع یکسانی داشت.

    نتیجه گیری نهایی

    هر دو وسیله می توانند راه هوایی ایمن ایجاد کنند. هر دو وسیله کارایی بالینی مشابه دارند و جاگذاری آنها راحت است.

    کلیدواژگان: لوله حنجره ای، راه هوایی، بیهوشی
  • علیرضا جمالی، علیرضا ماهوری، فرهاد حشمتی، حیدر نوروزی نیا، محمد باقر زینالی، حمیدرضا صراف زاده صفحه 36
    مقدمه

    شکستگی های دیستال ساعد از شایع ترین شکستگی های اندام فوقانی می باشند. برای جا اندازی شکستگی های حاد دیستال ساعد می توان از روش هماتوم بلاک استفاده کرد. این روش نسبت به سایر روش ها هزینه، زمان و عوارض کمتری دارد ولی ممکن است در بعضی از موارد بی دردی کامل نباشد. هدف از این مطالعه، افزودن فنتانیل وریدی به روش فوق جهت حصول بی دردی کاملتر می باشد.

    مواد و روش ها

    در یک کارآزمایی بالینی دو سو کور، 40 بیمار کاندید اعمال جراحی جا اندازی شکستگی حاد دیستال ساعد تحت بی حسی هماتوم بلاک به صورت تصادفی در دو گروه شاهد (A) و مطالعه (B) مورد بررسی قرار گرفتند. در گروه شاهد از لیدوکائین 1% با دوز mg/kg1 در محل هماتوم و mg/kg5/0 در اطراف زاویه استیلوئید + نرمال سالین وریدی (پلاسبو) استفاده شد. در گروه مطالعه همان دوز لیدوکائین + 2 فنتانیل وریدی (5 دقیقه قبل از انجام بلاک) تزریق گردید. سپس شدت درد بیمار به هنگام تزریق و جا اندازی ثبت و مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته های پژوهش

    از نظر سن و جنس دو گروه در شرایط مشابه قرار داشتند. شدت درد هنگام بلاک و جا اندازی شکستگی در دو گروه مقایسه شد. نتایج نشان داد که شدت درد در هنگام بلاک و نیز در هنگام جا اندازی، در گروه شاهد نسبت به گروه مطالعه به صورت معنی داری بیشتر بود(001/0P=). تمایل بیمار به تکرار روش فوق در ترومای احتمالی آینده در گروه شاهد 35% و در گروه مطالعه 75% بود.

    نتیجه گیری

    استفاده از روش هماتوم بلاک به همراه افزودن فنتانیل وریدی، موجب کاهش معنی دار درد در هنگام انجام بلاک و نیز هنگام جا اندازی گردید.

    کلیدواژگان: هماتوم بلاک، شکستگی دیستال ساعد، فنتانیل
  • مرتضی بخشش، مظفر رضوانی پور، وحید شیبانی صفحه 41
    مقدمه

    شواهدی در دست است که نشان می دهد هسته میخی شکل پلی- مزانسفالی در انتقال درد نقش دارد. این پژوهش در راستای بررسی نقش تعدیل انتقال درد محیطی از طریق نخاع به سمت مراکز بالاتر عصبی انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تاثیر تزریق داخل صفاقی نالوکسان بر اثرات ناشی از تزریق میکرونی مورفین و آگونیست گیرنده گابا نوع B (-(-) باکلوفن) و آنتاگونیست آن (CGP35348) در موش صحرایی بررسی شد.

    یافته های پژوهش

    تزریق میکرونی مرفین (l/rat 5/0/g 10) یا دوزهای متفاوت با کلوفن (g/rat 1 و 5/0 و 25/0) اثرات ضد دردی بارزی را در دو فاز حاد و مزمن آزمون بدنبال داشت. کاهش پاسخ ضد دردی که با تزریق مرفین یا با کلوفن در دو فاز ایجاد شد، بوسیله تزریق CGP35348 کاهش نشان داد. پاسخ به درد ناشی از تزریق میکرونی مرکب از باکلوفن (بالاترین دوز g/rat 1) و تزریق داخل صفاقی (i.p) نالوکسان در هر دو فاز در مقایسه با گروه سالین یا گروه باکلوفن به تنهایی کاهش نشان داد.تزریق میکرونی CGP35348 به تنهایی در فاز حاد آزمون فرمالین، اثرات ضد دردی داشت و ترکیب مرفین با دوزهای مختلف با کلوفن، موجب تقویت پاسخ ناشی از با کلوفن نشد، در حالیکه ترکیب مرفین با CGP35348 موجب تقویت پاسخ ضد دردی در فاز حاد شد.

    نتیجه گیری نهایی

    می توان چنین نتیجه گیری کرد که گیرنده های GABAB موجود در هسته میخی شکل از طریق گیرنده های مخدری اثرات ضد دردی خود را در آزمون فرمالین اعمال کرده اند.

    کلیدواژگان: نالوکسان، گیرنده GABAB، هسته میخی شکل
  • سید محمد حسینی پناه، * محمد آهی، مهران حبیبی رضایی، مصطفی حسینی، ولی الله مرادی، علی اکبر رجب زاده صفحه 48
    مقدمه

    هیالورونان، گلیکوزآمینوگلیکان بسیار طویلی است که با سایر گلیکوزآمینوگلیکان ها متفاوت بوده و در ماده خارج سلولی آزاد میشود. این ملکول ها در شکل گیری ماتریکس، چسبندگی سلول به سلول و سلول به ماتریکس، تکثیر و مهاجرت سلولی نقش دارند و تغییرات مشخصی را در طول تکامل فولیکول تخمدانی ایجاد می کنند. هدف از این تحقیق تغییرات اسید هیالورونیک در قسمت های مختلف فولیکول در طول چرخه تخمدانی است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی تعداد شصت سر موش با نژاد N-MARI و با وزن 30-25 گرم از موسسه رازی کرج خریداری شد. پس از عادت به شرایط آزمایشگاه و رسیدن به سن بلوغ (هشت تا ده هفتگی) مورد استفاده قرار گرفتند. بعد از تغییر نمای سیستم تناسلی خارجی که دال بر شروع چرخه تخمدانی بود، تخمدان آنها خارج گردید و تغییر حضور هیالورونان با استفاده از روش هیستوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته های پژوهش

    با استفاده از رنگ آمیزی با آلسین بلو، 2/3pH=، هیالورونان در قطعات بافتی تهیه شده از تخمدان ارزیابی شد. براساس مشاهدات بعمل آمده بیان هیالورونان در طول تکوین فولیکول ها تا مرحله قبل از تخمک گذاری افزایش می یابد. ساخت هیالورونان در منطقه شفاف، غشاء پایه و سلولهای تک داخلی فولیکول روندی افزایشی را تا انتها طی میکند، اما در سلول ها و مایع فولیکولی بعد از مرحله آنترال کاهش نشان می دهد.

    نتیجه گیری نهایی

    بنابراین نتیجه می گیریم که بیان هیالورونان برای گسترش مجموعه سلولی کومولوس اووفروس، بیرون پریدن این مجموعه به هنگام تخمک گذاری و افزایش سرعت حرکت اسپرم جهت عمل لقاح مورد نیاز می باشد.

    کلیدواژگان: هیالورونان، تکامل، فولیکول، تخمدان، موش
|
  • Page 1
    Introduction

    There are many colloidal and suspended solids in surface water for which coagulants should be used in process of water treatment. Plyaluminum chloride (PACl) is one of the newest coagulants . In this research, PACl has been used to coagulate water samples token from Arvandrood and Bahmanshir rivers as the main water suppliers of Abadan City.

    Materials and Methods

    A necessary number of water samples were taken during normal conditions from water sources of Abadan. The turbidity of a few samples was intentionally increased by addiny clayey soil because the turbidity of Abadan Rivers increases considerably in rainy seasons. The optimum coagulant doses and coagulation condition were then determined by standard Jar tests. Besides, residual Al and COD concentrations in finished water samples have been determined along with routine analyses of water.

    Results

    The results show that turbidity removal rate from sample waters in Jar tests were 90 to 98 % and Al residual concentrations were about 0.41 mg/L. For samples with high turbidity, the removal rates were 98 to 99 %, but the Al residuals were about 0.06 mg/L. Conclution: Since the concentration of all pollutants decreased to less than their MCL values after the treatment of water with PACl , it can be concluded that using this new chemical dose not produce any adverse health effect. Considering the various advantages vis a vis conventional coagulation, PACl can be recommended to be used in trwating water in the Abadan plant. ***

    Keywords: Polyaluminum chloride, Jar test, Abadan water treatment
  • Page 8
    Introduction

    Menopause is a period of life in women accompanied by various changes and symptoms. The most widely recognized symptom as being related to menopause is hotflash that affects on the work ,social activities, sleep and quality of life. The common treatment of this symptom is HRT that has some adverse effects and sometimes contraindications. In this research the, effect of Passion Flower on menopause- caused hotflash was assessed.

    Materials & Method

    This clinical trial was performed on 54 women aged 45-55 years , suffering from hotflash and reffered for treatment. The samples were randomly divided in to 2 groups: 1)taking Passion Flower 2)The control group taking placebo .The women were interviewed while questionnaires considering demographic and hotflash characteristics (using Kupperman Index) were filled out for each case.Hotflash was assessed 24 hours before and 15and 30 days after treatment.

    Results

    The result showed that there was a significant difference in severity of hotflash 30days after treatment in passion flower group (P<0.04).There was no significant difference in severity of hotflash ,30days after treatment in placebo group. (P> 0/05). No significant difference was seen in severity of hotflash between the groups before the treatment, but it was not the same after theraphy (P=0.02). Disscussion: Passion Flower is an effective way to treat the hotflash among women suffering from it. Therefore, it can be considered an alternative therapy.. ***

    Keywords: Hot flash, Passion Flower, menopause
  • Page 17
    Introduction

    There is an increase in cortisol level the most important hormones in fat metabolism during exercises. Since the cortisol level in different times of a day is variable, and we have not more documents about the cortisol- levels in endurance competitions in Iran, this study was considered and performed. Methods & materials: In a cross-sectional study, 25 endurance runner men of 18-25 years old with 25 non- athlete men were selected. The cortisol and TG level via ElISA test in morning and evening were analyzed. T- test was used for statistical data analysis and P< 0.05 was considered as significant.

    Results

    The morning cortisol level in athletes was 25 ± 1.1micg/dl and in evening was 12±1.5 micg/dl. The level in the control group in the morning and the evening were 11±2.7 micg/dl and 3±1.4 micg/dl respectively. The TG levels in athletes in morning and evening were 80±6 micg/dl and 162±12 micg/dl respectively. The TS levels in morning and afternoon in control group were 150±25 micg/dl and 200±34 micg/dl respectively. All the differences were statistically significant.

    Conclusion

    There is the most fat burning in endurance exercises including endurance running because of the higher levels of cortisol in the morning in contrast to evening.

    Keywords: Endurance exercise, Runner, Cortisol, Triacyleglycerole, Morning, Afternoon
  • Page 24
    Introduction

    Dysmenorrhea is the most common gynecological disorder among adolescent. The disease not only can cause physical and mental problems to woman all throughout the world, it may also bring about many socio- economic difficulties. Materials &

    Methods

    This study was a randomized clinical trial on 80 girls of 18-22 years who complained of primary dysmenorrhea and moderate to sever pain. They were divided in to two groups randomaly : (1) Acupressure group (2) Ibuprofen group. In the first menstrual cycle, there was no intervention in the groups. In second and third cycles, the 40 cases in Acupressure group used Acupressure at sanyinjiao point and the 40 cases in Ibuprofen group were treated by Ibuprofen (400 mg q 8h). The necessary data was gathered by questionaires and Visual analuge scale of pain (VAS) and Andrish- millsom scale of dysmenorrhea. Mann-whitney, fridman , wilcoxon , chi-square and t-test were used for data analysis.

    Results

    This study showed that there was no significant difference in comparison of pain intensity between the two groups in the first and second months (P=0.073 and P=0.328 respectively) But there was a significant difference in comparison of pain intensity for each group before and after the treatment (P<0.001). Duration of pain in the first and second months didn’t prove any significant difference in the groups (P=0.308 and P=0.142 respectively) but duration of pain for each group was significantly different (P<0.001). Hhr need to extra analgesics in each group during the two cycles didn’t show any significant difference (P=0.390 and P=0.352 respectively).

    Conclusion

    The findings suggest that acupressure at sanyinjiao point can be an effective , available , cost – free intervention for reducing pain in dysmenorrhea and we recommend its use for self – care of primary dysmenorrhea . ***

    Keywords: Dysmenorrhea, Acupressure, Sanyinjiao, Ibuprofen
  • Page 30
    Introduction

    The reusable Laryngeal tube "LT-R" and disposable Laryngeal tube "LTD" are two relatively new devices for maintaining the airway during controlled ventilation under general ansthesia. The present inventilation was ained to compare the performance of the LT-R and LT-D in a randomized controlled study. Materials &

    Methods

    One huandred ASA (I-II-III) patientsm aged 15-65 years, undergoing elective minor surgeries were randomized to receive either a LTR (N= 50) or LTD (N=50) for airway management. After induction of general anesthedia, devices were inserted, correct placement was verified, and airway leak pressure was measured. Time of insertion, quality of air way seal, fiberoptic view and post- operative pharyngeal morbidity was examined.

    Finding

    The first and second time success rates were comparable for both groups (90 vs 96% and 96 vs 98% in LT-D and LTR groups, respectively). The air wary of two patients in the first group could not be maintained with LT-D. The time until delivery of first tidal volume for LT-D and LT-R was 28.48 ± 2.1 sec and 23±2.1, while fixation and manipulation time was 50±2.2 and 47±2.5 respectively. Afterward, the patients were questioned for any post-operative pharyngeal complications. No significant differences were seen between the two groups, regarding possible after- effects.

    Conclusion

    It is concluded that both The devices seem to provide a secure airway similar clinical efficacy. Furthermore, it is easy to insert them all the same.

    Keywords: Equipment, Laryngeal tube, Air way
  • Page 36
    Introduction

    Forearm distal fractures are of the most common Fractures in the upper organs. To fix such deformities, hematoma block approach can be applied. Less time, costs, and side effects are of the advantages of this approach, but in some cases a full paninlessness may not be achieved. Thus, The study was purposed to add intravenous phentanil to this approach to provide a better painlessness. Material &

    Methods

    In a clinical experimentation, 40 candidates For surgical refixation of acate forearm under hematoma block aenesthesia were randomly investigated in two case and report groups. Lido caine 1% at 1 mg/kg in the hematoma site and 0.5 mg/kg round the osteoloied angle + intravenous Normal salin (plasbo) was used. Then the same lideocaine dose + 2µg/kg of intravenous Phentanil (5 minutes before the blockage) was injected. Afterward, the patient's tensity was assessed during the injection and fixation.

    Findings

    Both the groups, were under the same condition regarding age and sex. The finds showed that the pain during blocking as well as fixation was significantly more intense in the report group than the case one (P= 0.001).

    Conclusion

    It is concluded that applying the hematoma block method along with intravenous Phentanil decrease the pain all during the blocking as well as fixation process significantly, So more accepted by referring patients.

    Keywords: Hematoma block, Forearm distal fracthre, fentanyl
  • Page 41
    Introduction

    There are several evidences which prove cuneiformis nucleus involvement in nociception and possible role of opioid modulation of pain transmission from periphery to the cord and other higher nervous centers was the most interest of this study to be justified.

    Material & methods

    In the present study, the effect of intra cuneiformis microinjection of GABAB receptor agonist (-(-) Baclofen) and antagonists (CGP35348) on morphine-induced antinociception in rat were investigated.

    Findings

    Microinjection of morphine (10µg/0.5µl/rat) or different doses of Baclofen (.25, .5 &1µg per rat) had antinociception in the both, first and second phases of the formalin test. The response induced by morphine or baclofen in both phases was reduced by CGP35348. The response induced by combination of microinjection of baclofen (1µg per rat) and intraperitoneal (i.p) injection of naloxone in both phases was reduced in comparison to saline or baclofen (1µg per rat) alone. Microinjection of CGP35348 alone produced antinociception in the first phase of the formalin test. Morphine in combination with different doses of baclofen did not elicit potentialities in both phases, while CGP35348 in acute phase elicited potentialities.

    Conclusion

    It may be concluded that Cnf GABAB receptor via opioid receptor, induced antinociception in the formalin test. ***

    Keywords: Naloxone, GABAB receptor, Cuneiformis nucleus, Nociception
  • Page 48
    Introduction

    Hyaluronan is an extremely long glycosaminoglycan, which at variance with other glycosaminoglycans, is released into the extracellular. Both proteoglycans and hyaluronan influence many aspects of cell behavior by multiple interactions with other molecules.They synthesis change significantly during ovarian follicular development.This study was aimed to recognize of the structure of hyaluronan named glycosaminoglycans and also its alteration in different parts of follicular development during ovarian cycle.

    Materials & Methods

    In this study, 60 mice with race N-MARI (wt 25-30gr) were prepared from Razi Institute. After adaptation of mice to laboratory conditions and reaching the maturity age, They were used in this study. After appearance of pudenda, which indicate ovarian cycle, their ovaries, were removed and changes in hyaluronan were studied using histochemical methods. Using Alcian Blue staining, pH=3.2, the hyaluronan in prepared tissue blocks from ovarian was evaluated.

    Findings

    The observed changes proved that expression of hyaluronan was increased during folliculogenesis up to preovulatory stage. Hyaluronan synthesis increased in zona pellucida, base membrane and inner teca cells during ovarian cycle but it decreased in follicular cells and follicular fluid after antral stage.

    Conclusion

    It can be concluded that expression of hyaluronan is necessary for expansion of cumulus-oopherous complex during foliculogenesis and ovulation, and also for increase of sperm motility during fertilization.

    Keywords: Hyaluronan, Development, Ovary, Follicle, Mouse